Eilen tuli vähä tehtyä pihatöitä...

Saldoksi tuli pari jätesäkillistä lehtiä ja oksia ja pari kantoa irti ja...

S%C3%A4kit-normal.jpg

Kannot oli molemmat tuolta tien varresta, molemmat niin lahoja, et ne oli suhteellisen helppo riipiä irti. Toisessa oli jo alkavaa kusiaispesää... Joten nyt saivat siirtyä muille maille.

Tienvarsi-normal.jpg

Tuosta hetken matkan päästä, missä näkyy tuo myllätty alue, poistettiin se toinen laho kanto. Kivet on löytyneet kantojen juurakoitten alta. Niistä on kiva taas kehittää jotain kivaa...

 

Kannonpaikka-normal.jpg

Toinen kanto oli jo niin laho, ettei se meinannu jaksaa kukkaruukkua kannatella. Talvella en uskaltanu enää laittaa siihen ees ulkotulia. Koska koristeena olleet kivetkää ei enää pysyneet siinä. Nyt on kaivettu ylös. Tarvii vaan kehittää siihen jotain muuta kivaa tilalle.

Mets%C3%A4-normal.jpg

Tien varren nomani tuli hoidettua. Suurimmaksi osaksi. Josko nyt kaikki koiran paskottajat tietäis taas ainaki hetkisen aikaa et se ei ole mitään no man's landia vaan meijän pihaa. Erinäiset kerrat on käyty sanomassa että et viittis kerätä niit paskoja pois, sit tyypit on et jaa, ei he ajatellu et se on kenenkää pihaa. Ei vissiin sekään joka on tälle kesälle jo kolmesti paskottanu koiransa keskelle meijän tienhaaraa!! Mä en syytä sitä koiraa, se ei tiedä mihin saa tehä hätänsä ja mihin ei, vaan mä syytän sitä tyyppiä siellä hihnan toisessa päässä. Sen täytyy tietää!

Meijän hienohelman kans ei oo moista ongelmaa, koska oli hätä mikä tahansa, se on päästävä tekemään jonnekki niin piiloon puitten ja puskien taakse, ettei vaan kukaan nää et hän on hädällä. Ja vaikka kukaan ei tätä usko, kerron sen taas siitä huolimatta. Tätä ei ole opetettu. Me on ainoastaan opetettu tekemään hätä ojaan. Koska en voi käsittää niitäkään koiran ulkoiluttajia jotka antaa koiriensa paskoa tielle. Siis jalkakäytävälle. Siis siihen asfaltille. Eikä elettäkään et ne ois siellä sivussa vaan ne on siinä ihan kulkuväylällä! Ei voi käsittää. Ugh, olen taas puhunut.

Mua harmittaa ettei tullu taas otettua niitä ennen kuvia... Joten joudutte käyttämään mielikuvitustanne näitä kuvia katellessanne.

Siivottua%20pihaa-normal.jpg

Tämän haavan juurelle, voitte kuvitella sen seittemänmiljardia käpyä. Joita koko talven tikka on hakannu tuon haavan runkoon, ja nyt kevään tullen nokkinu ne sieltä pois. Huvinsa kullaki.

Oksia-normal.jpg

Nämä oksat oottaa tässä sitä että joku pv naapureitten avustuksella lähtään viemään nuo säkit ja samalla nämä oksat pois. Eikä tässä oo vielä ees kerätty oksia ko pieneltä osalta pihaa.

Tuo alakulmassa oleva pömpeli. On edellisten asukkaitten harrastuksia. He olivat askarrelleet betonista kaikkea mahdollista. Tämän ajattelin vierittää tuonne sen poistetun kaivon tilalle. Siihen vois laittaa esim kukkaruukkua tai lyhtyä tms. Laittelen kuvaa sit ko keksin jotain.

Villiviini-normal.jpg

Villiviinit alkaa puskea uutta alkua.

Hortensia-normal.jpg

Takapihalla pensashortensia alkaa villiintyä.

Vuorim%C3%A4nty-normal.jpg

Vuorimäntyki viihtyy nyt paremmin, ko viime syksynä raivasin sille vähän enempi elintilaa.

Pensasmustikka-normal.jpg

Pensasmustikat nauttii auringosta. Saa nähä millanen sato saadaan. Viime kesänä istutettiin ja saldona oli 4 mustikkaa. Puutarhalla epäili että saattaa mennä vielä tämäki kesä ilman satoa, riippuu niin kasvupaikasta. Joten kai ne on sit tykästyneet jos kerta saatiin jo viime kesänä satoa.

Lipstikka-normal.jpg

Eilen kävin hakemassa tarvikkeita kasvihuoneesta ja katoin et mikä siellä noin kasvaa, ei voi olla rikkaruoho, koska se on noin rivissä. Lipstikkahan se sieltä puskee tulemaan.

Vieressä toinen joka nauttii lämmöstä

Ruohosipuli-normal.jpg

Ruohosipuli. Täytyy nyt vaan kiireellä lannottaa ja mullata uusiksi ja alkaa kastella. Totesin et kasvihuoneessa alkaa oleen jo suhteellisen trooppinen ilmasto. Tällä viikolla on tarkotus myllätä kasvihuonekki ja pikapuoliin hankkia sinne tavaraa kasvamaan. Nyt siellä oli sen verran sauna, ettei siellä voinu olla. Kuten ei juuri jaksanu tehä pihatöitäkää, ko on niin paahtava. Eilen poltin jo käsivarret ja naaman ja rintakehän, kiitos kortisonikuurin. Joten pakko vähä ottaa varovaisemmin tuon auringon kans vielä pari päivää.

Pioni-normal.jpg

Huomasin että nyt on pioniki etuajassa. Meillä on niin suojanen piha, että meillä tulee kaikki pintaan vasta tosi myöhään. Pioni ei oo tähän mennessä tullu pintaan ennenko vasta lähellä juhannusta. Katotaan josko se tänä kesänä kerkiäis kukkimaanki.

Eiliset pihatyöt alotettiin sillä, että laitoin linnuille lisää siemeniä ja samalla laittelin Galaxylta harjatut karvat uusiokäyttöön.

Pes%C3%A4v%C3%A4rkki%C3%A4-normal.jpg

Siitä linnut, isommat ja pienemmät käy sit hakemassa pesävärkkiä. Galaxy saattaa pitkät tovit kattella niitä portailta tai istua tuossa alapuolella ja kattoa ko kaverit käy hakemassa karvoja pesänrakennusaineiksi. Se on ihan käsittämätöntä seurata ko vois kuvitella et ne nyhtää sieltä nippuina noita karvoja. Mut ko kaikki on tikkusuorana ja tiukassa järjestyksessä.

Kes%C3%A4-normal.jpg

Myös isännän viiri pääsi eilen viimeinki salkoon.

Se on kuukaan ihanaiset kesä nyt <3