Tänään vein veksin aamusella junalle. Samalla kävin kaupassa ja oli kiva vaan pyöriä kaupoissa, sai vähä ees liikkua jossain. Ostin vähä kukkasipuleita ko oli puoleen hintaan... Niin ei sitte niin haittaa jos niistä ei sit tuukkaa mitää.

Ulkona huomaa et ko auto on hetkisen paikollaan, tuulilasi on heti keltasena siitepölystä. Joten sitä on ilmassa nyt ihan järkyttävästi. 

Tänään olin lähössä minimanista, tulin kassalle ko alko ihan jäätävästi yskittää. On vaan suunnattoman vaikia yskiä ko vatsalihakset on niin kipiänä. Siinä sain maksettua ja jotenkuten ostoksen kärryyn takas ja suuntasin vessaan että pääsen samalla niistämään nenän ko vuotaa. Siinä ohitin sitte yhen iäkkäämmän rvan joka istu penkillä ja räpelsi puhelimella. Totesin et otan kärryn ostoksineen siihen invavessaan, koska en saa tavaroita pakattua sillä yskimisellä... No kerkisin avata vessan oven jo iski sen yskän päälle vielä astmakohtaus. Veet valu silmistä, yritin yskiä ja samalla saada kaivettua astma piippua... Kuulin vaan et tällä rvalla tuli kauhea kiire lähtä menemään?! Olin ihan pöyristyny! Noh. En ennättäny sen koommin ajatella mitää ko totesin et ok. Astma piippu on kädessä, mut en saa hengitettyä lääkettä! Yskittää ihan järjettömästi ja samalla limaa on tulossa niin paljo et se alkaa oksettaa. Sain piippua otettua ja yritin saada hengityksen kulkemaan. Sain vedettyä kärryn vessaan ja oven kiinni. Totesin että jos aivan paniikki tulee niin saan sinne hälytetttä apua koska kyseessä on invavessa. Sitä en tiedä kauanko se avun saaminen sinne ois kestänyt... En onneksi joutunu kokeilemaan. Sain yskittää jonku verran limaa pois ennenko iski uus astmakohtaus. Noh... Sain lääkkeen otettua ja sen jälkeen tein hengitysharjoituksia.

Sain vähä oloa helpottumaan. Pesin kasvot ja niskaa kylmällä vedellä et sai tuskanhikeä ja kyyneleet pestyä pois. Pakkailin kamppeet ja otin vielä varmuuden vuoksi yhen annoksen piippua ennenko lähin autolle... Hyvä niin. Koska pääsin autolle ja nostin kassin autoon ko iski taas astmakohtaus.

Voin kertoa että liian monta kohtausta liian pienellä aikaa. Piti tovi jos toinenki siinä istua ja hengitellä ja rauhoittua. En uskaltanu lähtä ajamaan minnekkää.

Pääsin ajamaan kotia. Istutin heti miten yhen köynnös kukkasen kukkapenkiin ja laitoin vielä tuen siihen hollille että saa alkaa sitä myöten kasvaa. 

 

DSC_0851.jpg

Käytiin yks pv tänne just avatussa Puuilossa. Sieltä löyty tämmönen kätevä lasten harava joka on metallinen. Joten saan vähän välimatkaa niihin maasta nouseviin homeisiin ym ko tuolla kynnän ja haravoin yhdellä kädellä.

 

sketch-1558608492507.jpg

 

Osaako joku sanoa onko tämä mun joka vuotien yllättäjä - orvokki?

Tuossa kohti viime kesänä kukki koko kesän orvokki... Nyt en oo varma onko sama tapaus?!

 

DSC_0853.jpg

Pakko oli ottaa tästä mun ihanuudesta kuva ko kerroin että portailla kukkii hortensia. Hän on niiiiin kaunis ❤️